Skärmavbild 2019-06-17 kl. 10.44.24.png

BMW by Night

BMW BY NIGHT

 
 

Surfing är inte alltid kritvita stränder och turkosblått hav. Åtminstone inte för den svenska surfaren Freddie Meadows. 02.00 en iskall natt i februari gav sig Freddie ut på Östersjön för att uppfylla sin dröm om att fånga Sveriges bästa vågor. Till sin hjälp hade han en ny surfpartner - BMWs nya 5-serie och dess strålkastare. 

Freddie Meadows, 29, från Åhus är Sveriges bästa surfare och trots att han surfat världens alla hav så är det hemma på Östersjön han trivs bäst. Men med Östersjön kommer också det nordiska mörkret, speciellt vintertid då soltimmar, och därmed även surftimmar, är en bristvara.

– I Sverige handlar surfing ännu mer om tajming. De perfekta vågorna uppstår ofta precis innan solen går upp, speciellt vintertid. Men att surfa när det är becksvart ute går helt enkelt inte så det är inte sällan som jag ser solen sjunka i samma takt som jag hör vågor och vind tillta. Den här frustrationen har legat och gnagt i mig så när den här idén föddes var det bara att köra, säger Freddie Meadows.

Efter veckor av väntan uppenbarade sig plötsligt de perfekta omständigheterna för vintersurfing. En ruskig torsdagsnatt i februari tog han med sitt team till en hemlig surfspot någonstans vid Östersjön, väntade på att mörkret skulle falla och gav sig ut i vågorna.

– Det var mycket coolare än vad jag drömt om och något jag definitivt vill göra om. Tack vare bilarna som lyste upp havet åt migkunde jag surfa i tre timmar – trots att det var natt och snöstorm, säger Freddie Meadows.

Idén om att surfa i den svenska vinternatten föddes under arbetet med konceptet BMW by night som skapades för att berätta om BMWs innovationer för att göra mörkerkörning enklare och tryggare. En av dessa är LED Adaptive Headlights – strålkastare med över 500 meters räckvidd.

– Det här är ett nytt sätt för oss att berätta om all den teknik som finns i våra bilar. Teknik som finns där för att göra det enklare, tryggare och roligare, både för dem som sitter i bilen och för dem som finns utanför. Freddie har sedan länge varit en av våra ambassadörer och därför kändes det självklart att låta nya BMW 5-serien lysa upp havet åt honom, säger Tina Jarlerud marknadschef BMW.

 
 

AGENCY : MULLENLOWE BRINDFORS

CLIENT : BMW